top of page

Wat hypnotherapie voor jou kan betekenen.


Een artikel over hypnotherapie en hoe ik hierover denk :)


Hypnotherapie is een vorm van therapie waar nog weinig mensen mee bekend zijn. “Zonde!”, vindt Marguerite Bosselaar van Yoga & Mind in Oldenzaal. “De drempel is vaak hoog, omdat hypnose toch spannend gevonden wordt. En dat is ontzettend jammer. Echt een gemiste kans om te helen, aangezien deze therapievorm zoveel inzicht verschaft”.


Wat is het?

Hypnotherapie is een vorm van therapie die wordt toegepast bij klachten, problemen en belemmeringen met een sociaal, psychisch en/of psychosomatisch karakter. Ook kan de behandeling worden benut bij het verhogen van je kwaliteiten. “Eigenlijk kan iedereen er dus profijt van hebben”, aldus Marguerite die met behulp van hypnose ook mensen helpt bij het stoppen met roken of afvallen. De methode blijkt breed inzetbaar.


Mental health matters

Mentale gezondheid wordt steeds belangrijker. De wereld anno nu is hectisch genoeg en vol verwachtingen. Het leven geeft een ieder genoeg ballast en soms is dit lastig om te dragen. “En onnodig”, volgens de therapeute in kwestie. “Dingen die je hebt meegemaakt in het verleden kunnen, groot of klein, problemen geven en klachten veroorzaken in het heden. Rust lijkt dan ver te zoeken en het piekeren naar de oorzaak helpt dan niet mee. Soms spelen schuldgevoelens een rol of lijkt het wegstoppen van een herinnering bijvoorbeeld de gemakkelijkste optie”. Ze vertelt over de opluchting bij haar klanten die de confrontatie aangaan. Ze ervaren dat je als gehypnotiseerd persoon gewoon je eigen wil en bewustzijn behoudt. De behandeling creëert rust, focus en concentratie. De ruimte die ontstaat voor suggestieve gedachten en gedragspatronen wordt als heel prettig ervaren.


Minder pijn, stress en angst

Met behulp van hypnotherapie kun je ongezonde gedragspatronen veranderen. Het inzicht in deze patronen maakt dat ze je minder onbewust zullen beïnvloeden. Bij Yoga & Mind, de kleinschalige praktijk van Marguerite, wordt de oorzaak van klachten aangepakt, waardoor symptomen verdwijnen en je minder pijn of angst ervaart. Dat zorgt voor nieuwe energie en levenslust.


“Belangrijke onderdelen van de therapie zijn het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met de eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten”, zegt Marguerite. “Onze beleving en gedrag wordt door onbewuste drijfveren beïnvloed, door wat in het onbewuste is opgeslagen. Soms zijn ervaringen niet goed opgeslagen en zijn er storende conditioneringen ontstaan. Dit kan leiden tot onbegrepen reacties, beperkende conclusies, angst, rouw, verdriet en gedragsproblemen. Vaak zijn mensen verbaasd welke gebeurtenissen van toen, in het heden voor problemen zorgen. En meestal heeft niet alleen de persoon in kwestie, maar ook zijn/haar omgeving hier dan last van. Het is dus áltijd een waardevolle investering om hier aandacht aan te schenken”.

Yoga & Mind Oldenzaal

Marguerite heeft haar hele leven al affiniteit met yoga en bewustwording. Ze is ruim 7 jaar actief op het gebied van hypnotherapie, waarvoor ze de opleiding tot hypnotherapeut afrondde. Ook volgde ze verschillende cursussen (en nog regelmatig). Dit, in samenhang met de ontmoetingen die ze heeft met naar haar zeggen “alle mooie, unieke mensen met uiteenlopende hulpvragen”, maakt haar een ervaren hypnotherapeut. In haar praktijk aan huis staan rust en een veilig onderkomen voorop. Ze zal dan ook niet gauw oordelen, maar zorgt er graag samen voor dat het leven zo aangenaam mogelijk is!


Comments


YM_logobruinroze.png
bottom of page