Kinderyoga

Tegenwoordig groeien kinderen op met meer prikkels dan ooit. En vaak weten zij én hun ouders niet hoe ze met deze constante stroom van informatie en afleiding om moeten gaan. Bij Yoga&Mind help ik kinderen overeind te blijven in onze overprikkelde wereld. 

Kinderyoga is hetzelfde als yoga voor volwassenen, maar dan op een speelse manier. Met behulp van oefeningen leer ik kinderen met veel plezier en geduld om te gaan met bijvoorbeeld boosheid, verdriet, angst en blijdschap. Emoties mogen er gewoon zijn en kinderen hebben vaak de rest van hun leven baat bij dit besef. 

 

Behandeling

Kinderyoga bij Yoga&Mind is een mix van verschillende elementen zoals psychologie, (actieve) yogahoudingen, meditatie, ontspanning- en ademhalingsoefeningen en (creatieve & muzikale) expressie. Door toe te werken naar het versterken van de verbinding tussen lichaam en geest ontdekken kinderen wat de kracht is van hun gedachten en de impact op hun  lichaam. 

 

Kinderen kunnen veel plezier gaan beleven aan yoga. Dat komt onder andere omdat het kind op dat moment niets hoeft. 

Ik leer kinderen de aandacht te richten op het hier en nu en controle te krijgen over hun gedachten. Daarnaast leren ze om alle prikkels die op hen af komen te accepteren en – zonder er een waarde oordeel aan te koppelen – te herkennen.

Voor wie

Kinderyoga is zeer geschikt voor  kinderen met de diagnose AD(H)D, hoog sensitiviteit of hoogbegaafdheid, maar eigenlijk zijn de sessies voor ieder kind een cadeautje! 

Kinderyoga zorgt voor rust en bewustwording. Doordat kinderen zich bewust worden van prikkels leren ze dat ze kunnen kiezen hoe ze erop gaan reageren, in plaats van de gebruikelijke impulsieve reactie.

Resultaat

Door yoga blijven kinderen – net als volwassenen – meer in balans. Zowel fysiek als mentaal.  Niet alleen kan het bijdragen tot een verbeterde spierkracht, flexibiliteit en circulatie van het bloed, het kan ook een positieve bijdrage leveren bij kinderen met (psychosociale) uitdagingen. 

 

Kinderen kunnen zich met behulp van yoga vaak beter ontspannen, zijn minder snel afgeleid en kijken met een positieve blik naar zichzelf. Yoga therapie geeft kinderen empowerment: ze worden flexibeler, weerbaarder en krijgen meer geduld. Dit heeft weer impact op de omgang met anderen, thuis en zeker ook op school. 

YM_logobruinroze.png