top of page

Mind-Walk Oldenzaal

Mind-Walk is voor iedereen. Tijdens de Mind-Walk in kleine groepjes wisselen we wandelen af met invloeden en oefeningen uit de yoga, tai chi, mindfulness-training en meditatie. Mijn Mind-Walk in de Oldenzaalse natuur heeft elke week een ander thema. De wandelingen hebben als doel het creëren van ontspanning, bewustwording, vrijheid en balans. Wil je beter met stress of problemen omgaan? Dan heb je hier veel aan. Maar de cursus is ook geschikt voor mensen die geen klachten of problemen hebben. Het kan voor iedereen een toegevoegde waarde hebben. 

Wandelen is niet alleen goed voor je mind, maar ook voor je body. Wist je dat regelmatig lopen ervoor zorgt dat je weerstand sterker wordt en je minder vatbaar bent voor griep? Een gratis boost voor je immuunsysteem dus :) Bekijk in de agenda of en wanneer je mee kan doen.

61407C68-A8C6-45FA-AB46-E8F5925B4FA7.JPG

Voor wie

Mind-Walk is voor iedereen!

 

Uit onderzoek blijkt dat je positiever wordt als je regelmatig in de natuur loopt. Heb je dus een rotdag? Ga dan de natuur in! Bovendien blijkt dat mensen die regelmatig in de natuur wandelen minder negatief over zichzelf denken. Dit komt omdat je tijdens wandelen het gelukshormoon Serotonine produceert. Dit wordt aangemaakt wanneer je in beweging bent en/of mooie dingen ziet. De Mind-Walk is daarom ideaal om je humeur te verbeteren en te ontspannen. Laat al die negatieve energie lekker gaan, relativeer en maak ruimte voor het positieve! 

droge bloemen

Voordelen

Bij het woord “wandelen” denk je misschien aan mensen die met Nordic Walking stokken de natuur trotseren. Niets mis mee natuurlijk, maar ik vind het jammer dat wandelen een ietwat stoffig imago heeft. De benefits zijn namelijk enorm! Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt zelfs dat wandelen beter is dan een uur intensief sporten.

Van alle methodes om stresshormonen zoals cortisol uit je lijf te krijgen, zou wandelen zomaar de effectiefste kunnen zijn. 

Proberen? 

Bos

Leven in het moment

Wandelen vertraagt en helpt te onthaasten. Het prikkelt je zintuigen. Je ruikt de bossen, ziet dieren, bloemen of bladeren en voelt de wind en de zon. In tegenstelling tot het leven van sommigen tegenwoordig, gaat het bij wandelen niet om presteren, de afstand of de snelheid. Het gaat erom dat je juist even in het moment leeft. Doordat er tijdens het bewegen meer zuurstof naar je hoofd gaat, wordt de hersenactiviteit gestimuleerd. Stress, angst en depressies verminderden. 

Adem in, adem uit en voel je vrij.

MIND-WALK VOOR BEDRIJVEN

 

De voordelen van mindfulness, wandelen en yoga zijn inmiddels wetenschappelijk bewezen en al lang niet meer zweverig. Met Mind-Walk voor bedrijven doen werknemers een 30 of 40 minuten Mind-Walksessie met mij. Ze leren te luisteren naar hun gevoel, grenzen te stellen en krijgen tools hoe je kunt ontspannen. Bij stress kan op die manier het interne regelsysteem weer tot rust komen en normaliseren.

 

Dus…

 

Mind-Walk heeft positieve effecten op werknemers en werkgevers!
 

Fysiek: je hebt meer energie, slaapt beter en leeft gezonder;
Mentaal: je bent meer ontspannen, hebt minder last van stress, je kunt je beter concentreren en reageren bewuster op (uitdagende) situaties;
Sociaal: je bent beter in het aangaan van relaties en communiceert effectiever;
Bewustzijn: je hebt meer zelfvertrouwen.

De mindwalk van Maggie is een fijne manier van inspannen en ontspannen, rekken en strekken en om ruimte te ervaren en te vergroten zowel fysiek als mentaal.
Het is zeker niet zweverig. Hier gaat het niet om prestatie en perfectie maar om aandacht, beweging en ademhaling.
Maggie bedacht elke keer weer een thema zodat het afwisselend was. Deze cursus bracht mij veel plezier en ontspanning samen met de andere cursisten. Zeker een aanrader!

— Mevr. R.M.

Wat anderen zeggen...

YM_logobruinroze.png
bottom of page